Hypnotherapie voor kinderen

 

Gedragsverandering bij kinderen duidt vaak op vastzittende emoties

Kinderen kunnen vaak niet uitleggen wat er precies met hen aan de hand is. Als kinderen ergens mee zitten zie je dat vaak aan een gedragsverandering. Zo kan het zijn dat ze zich uiten door middel van driftbuien, huilbuien of woedeaanvallen. Sommige kinderen plassen (plotseling of nog steeds) in bed of hebben onverklaarbare klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie etc. Andere kinderen sluiten zich af, gedragen zich ineens heel verlegen of doen juist plotseling lelijk tegen andere kinderen of tegen een of beide ouders etc. Vaak hebben dit soort gedragsveranderingen een onderliggende reden. Emoties die geen uitweg vinden en die dus onverwerkt blijven, kunnen een uitweg zoeken in het lichaam of in de geest en zo tal van processen beïnvloeden. Men noemt dit ook wel “psychosomatische klachten”.

Kinderen zijn heel ontvankelijk voor hypnotherapie

Dare2BYou

Hypnotherapie is heel goed inzetbaar bij dit soort klachten en werkt bij kinderen net zoals bij volwassenen. In veel gevallen zelfs beter. Met hypnotherapie maken we gebruik van verbeeldingskracht en suggesties en daar zijn kinderen vaak ontvankelijker voor dan volwassenen. Denk maar aan alle denkbeeldige spelletjes die ze spelen en suggesties – van ons als ouders  -die echt helpen. Zoals bijvoorbeeld; als je gevallen bent geef ik een kusje erop en dan is het over.

Het is in principe helemaal niet belangrijk of kinderen kunnen verwoorden of begrijpen wat er met hen aan de hand is. Het gaat erom dat ze bepaalde dingen innerlijk een plekje kunnen geven of er op een andere manier mee om leren gaan.

Voorbeelden van klachten die met hypnotherapie te verminderen en/of te verhelpen zijn

 • Woede aanvallen, drift buien
 • Onverklaarbare lichamelijke klachten
 • Slechte concentratie
 • Bed plassen
 • Angsten
 • Pestgedrag
 • Gepest worden
 • Verlegenheid
 • Schaamte
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Hyperactief gedrag
 • Verwerking (echtscheiding, verhuizing, ziekte, overlijden etc)

 

Kom eens kennismaken!

Als je het bovenstaande gedrag herkent in een van je kinderen, of een andere gedragsverandering hebt opmerkt, ben je natuurlijk van harte welkom om eens vrijblijvend kennis te komen maken. Naast deze methode (hypnotherapie) gebruik ik ook andere creatieve werkvormen zoals playmobiel (familieopstellingen), handpoppen, kaarten, talentspellen en allerlei knutselvormen. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek mag je, je zoon of dochter natuurlijk meenemen maar je mag ook eerst alleen of samen met je partner komen. Alle trajecten zijn op maat, dat houdt in dat ik het traject en de behandelvorm afstem op jullie specifieke situatie en wensen. Ik ben geïnteresseerd in jullie verhaal. Naar wat jullie op mijn website heeft gebracht. Ik kan jullie ook vast en zeker verder helpen en mocht dat niet het geval zijn, dan ben ik er ook. Ik sta jullie dan graag bij tijdens de zoektocht naar de juiste hulpverlener.