Hypnotherapie voor volwassenen

Hypnotherapie kan voor heel veel klachten worden ingezet

Met hypnotherapie behandel ik tal van klachten en vragen die te maken hebben met je innerlijk. Dat kan heel specifiek zijn: zoals trauma verwerking,  fobieën, angsten of bijvoorbeeld verliesvewerking. Het weghalen van onbewuste blokkades zodat je, je doelen kunt bereiken (afvallen, stoppen met roken etc). Maar het kan ook gaan over algemenere gevoelens.  Het gevoel dat je vast zit in je eigen leven en van levenskoers wil (of moet) veranderen. Of het gevoel dat je het niet waard bent om echte liefde te ontvangen en/of niet in staat bent om jezelf op de eerste plaats te zetten en van jezelf te houden.

Hypnotherapie als hulpmiddel om emoties een plekje te geven

Hypnotherapie is ook heel goed inzetbaar als je met onverwerkte emoties kampt. Zo kan het zijn dat je in het verleden dingen hebt meegemaakt die je bewust en/of onbewust nog niet hebt losgelaten. Misschien ben je een dierbaar persoon verloren, heb je een heel laag zelfbeeld ontwikkeld omdat je vroeger weinig liefde hebt ontvangen, een heftige jeugd hebt gehad of zelfs misbruik hebt meegemaakt. Wat voor vervelende ervaring(en) het ook geweest is, het kan zijn dat je – door de emoties die daaruit zijn voortgekomen – anders in het leven staat dan je zou willen.

Verander alles wat je wil veranderen

hypnotherapieMet hypnotherapie kan je gebeurtenissen – en de bijbehorende emoties  - een plekje geven. Je kunt ze zelfs “veranderen”. Natuurlijk verander je niets aan het feit dat bepaalde dingen je zijn overkomen – en overleden mensen kunnen we helaas niet terug brengen naar het hier en nu – maar ons brein kent het verschil niet tussen fantasie en realiteit. Tijdens een hypnose sessie kunnen we dan ook terug gaan naar vervelende ervaringen om ze dragelijker te maken. Als je bijvoorbeeld iemand verloren bent waar je veel van houdt maar je hebt niet kunnen zeggen wat je altijd hebt willen zeggen, dan kan je dat alsnog doen door die persoon tijdens een hypnose sessie te ontmoeten. Het klinkt misschien heel gek maar je zal merken dat – omdat jouw brein het verschil niet kent tussen fantasie en realiteit – het daarna voelt alsof het echt gebeurd is. Zo kan je natuurlijk ook iemand eens flink de waarheid vertellen, je eigen kleine ik ontmoeten en omarmen en ga zo maar door.

Hypnotherapie maakt het mogelijk om ons huidige gedrag te beïnvloeden door ervaringen op onbewust niveau te “resetten”. Een hypnose sessie is niet eng. Het is juist heel ontspannen en je bent er gewoon bij. Er gebeurt niets wat jij niet wil en je behoudt volledige controle. Hypnotherapie is geschikt voor iedereen, zeker ook voor kinderen.

Wil je weten of hypnotherapie iets voor jou of voor iemand uit je omgeving zou kunnen betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.