Hypnotherapie

Hypnotherapie om in contact te komen met het onderbewustzijn

Hypnotherapie voorburg

Tijdens een hypnose sessie breng ik je Рdoor middel van praten Рin een lichte trance. Ik noem het ook wel eens wakker dromen. Je behoudt de controle over jezelf, je slaapt niet echt maar je bent wel net zo ontspannen.  Tijdens de sessie wordt het bewustzijn Рnet als in je slaap Рtijdelijk aan de kant geschoven. Dat zorgt ervoor dat je in contact komt met dat stukje van jezelf waarin al je ervaringen en vermogens liggen opgeslagen.

Doelen bereiken met hypnotherapie

Soms wil je wel aan een doel werken maar lukt het niet om alleen met die “bewuste wil” het gestelde doel te bereiken. Het kan dan zijn dat je ergens een onbewuste blokkade hebt zitten die dat tegen werkt. Een blokkade komt veelal tot stand door dingen die je hebt meegemaakt in je leven (je ervaringen). Bewust weet je vaak niet meer precies wanneer en waarom zulke blokkades ontstaan zijn. Jouw onderbewustzijn weet echter alles nog.

Gedragsbe√Įnvloeding

Ik maak dan ook gebruik van hypnose om samen met jou achter jouw onbewuste herinneringen en gedachten te komen. Tijdens de sessie begeleid ik je door je onderbewustzijn te prikkelen, handvatten te geven en vragen te stellen. Hierdoor krijgen we inzicht in wat zich onbewust bij jou afspeelt. De kracht van hypnose is dat je helemaal opgaat in de beelden en gevoelens en dat je die – tijdens dezelfde sessie – ook kunt veranderen. Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen fantasie en realiteit dus wat je tijdens zo’n sessie verandert wordt op dezelfde manier opgeslagen als dat er iets “in het echt” zou veranderen. Je zult merken dat – doordat jij de zaken actief hebt aangepakt tijdens zo’n sessie – je emoties en je gedrag in het dagelijks leven ook echt anders zijn.