Virtuele maagband

Hypnose- en coaching technieken om af te vallen en op gewicht te blijven

Is het jouw droom om af te vallen maar lukt het niet? Ben je een emotionele eter, heb je gewoon de hele dag honger of vliegen de kilo’s er na een dieet toch elke keer weer aan? Vaak ligt de sleutel tot succes in je onderbewustzijn.

Als je, je (eet)gedrag echt wilt veranderen  is het belangrijk dat je onderbewustzijn en je bewustzijn samenwerken. Het is wetenschappelijk bewezen dat  90% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn. Het is dan ook begrijpelijk dat afvallen en op gewicht blijven heel lastig wordt als je dat alleen met je bewustzijn (wilskracht) probeert te bewerkstelligen.

 

Wat kan ik verwachten van het traject afvallen met de virtuele maagband?

Tijdens het virtuele maagband traject herprogrammeren we je hersenen op bewust en onbewust niveau door middel van hypnose en coaching technieken.

Het basistraject bestaat uit  drie sessies en online coaching tot je einddoel behaald is. Dat is over het algemeen voldoende voor een blijvend resultaat. We gaan in dit traject aan het werk met de volgende thema’s;

 • Bewustzijn (zelfbeeld, waar sta ik nu, waar wil ik heen, vaststellen van de bewuste oorzaak van het eetgedrag, aanbrengen van veranderingen tbv nieuwe leefstijl)
 • Onderbewustzijn ( regressie onder hypnose ; onbewuste herinneringen en eventuele emoties die gekoppeld waren aan het eetgedrag herprogrammeren)
 • De virtuele maagband (virtuele maagbandoperatie onder hypnose)
 • Blijvende leefstijlverandering (dmv online coaching totdat je einddoel behaald is)

Bewustzijn in kaart

Tijdens de eerste sessie afvallen met hypnose brengen we jou als (bewust) persoon in kaart. We achterhalen je eet- en beweegpatronen uit het heden en verleden en onderzoeken of er negatieve kernovertuigingen of andere zaken zijn (waar jij je bewust van bent), die ervoor zorgen dat je jezelf te zwaar vindt en/of bent geworden. Ook kijken we of er misschien andere (bewuste) redenen zijn waardoor je, je streefgewicht tot nu toe niet hebt kunnen bereiken of behouden.

Als we dit gedaan hebben brengen we samen in kaart wat je zou willen bereiken met afvallen met hypnose (gezond gewicht, actievere leefstijl etc.) en hoe je eigenlijk over jezelf zou willen denken en hoe jezelf zou willen zien. Op basis daarvan maken we samen een plan van aanpak (dit wordt verwerkt in een online werkmap).

Regressie en resetten

Het is wetenschappelijk bewezen dat ons onderbewustzijn geen verschil kent tussen realiteit en fantasie. Dat betekent dat het onderbewustzijn heel goed te beïnvloeden is.  Tijdens deze sessie gaan we eerst terug naar de onbewuste herinneringen die er mede voor gezorgd hebben dat jij een bepaalde vorm van eetgedrag hebt ontwikkeld. Een veel voorkomend voorbeeld is dat men vroeger altijd het bord leeg moest eten. Het kan ook zijn dat er  in het verleden emoties zijn gekoppeld aan het eten van bepaalde producten. Het kan zijn dat je suiker – of andere dingen zoals snacks of  koolhydraatrijke producten – bent gaan eten uit verdriet, woede, frustratie of onzekerheid of bijvoorbeeld om een leeg gevoel op te vullen.

Als we die herinneringen hebben gevonden kunnen we deze op onbewust niveau gaan resetten (herprogrammeren). We veranderen de herinneringen als het ware. Omdat het onderbewustzijn geen verschil kent tussen fantasie en realiteit kan dat. We kunnen het onderbewustzijn andere suggesties meegeven. Zoals; als je verdrietig bent wil je heel graag water drinken. Water maakt je schoon van binnen en geeft je een gevoel van rust etc. Dit maakt het afvallen een stuk makkelijker.

Het resultaat na deze sessie is dat je geen “gevoel” meer hebt bij eten en dus niet meer uit emotie eet. Veel mensen zijn na deze sessie zelfs voor goed van hun eetverslaving af.

De virtuele maagband

Zoals je misschien al in media hebt gelezen wordt het plaatsen van een virtuele maagband steeds populairder. Er wordt dan (tijdens een hypnose sessie) aan je onderbewustzijn verteld dat je een maagbandoperatie ondergaat. Dat is in realiteit helemaal niet het geval maar zoals je inmiddels al weet kent het onderbewustzijn geen verschil tussen realiteit en fantasie. De virtuele maagbandoperatie heeft daardoor hetzelfde effect als een echte maagbandoperatie maar dan zonder risico’s. Na de operatie zal je als vanzelf minder grote porties eten tot je kunnen nemen. Dit ondersteunt het afval proces aanzienlijk omdat je er minder moeite voor hoeft te doen om eten te laten staan. Ook zal je hongergevoel hierdoor verminderen.

Je kiest zelf de manier waarop jij aanhaakt. Zo kunnen we tijdens de sessies een virtuele maagband plaatsen maar het kan ook zijn dat je liever een andere suggestie meegeeft aan je hersenen en lichaam. Het zijn slechts suggesties dus wees niet bang! Er wordt met hypnotherapie niet aan je gezeten en er wordt niet in je gesneden.

Leefstijlverandering

Als het resetten van je onderbewustzijn gedaan is, is het belangrijk dat je, je leefstijlveranderingen – die we tijdens de eerste sessie besproken hebben en hebben verwerkt in het plan van aanpak –  ook werkelijk vol blijft houden. Sommige dingen zal je – vanwege de hypnose sessies- bijna als vanzelf anders doen en beleven en voor andere dingen moet je misschien toch wat meer moeite doen. Ik begeleid je dan ook online (via de werkmap) totdat je einddoel behaald is.

Wil je meer informatie over afvallen met de virtuele maagband? Of zou je mij graag willen inzetten als coach voor jezelf of bijvoorbeeld voor iemand die je kent? Je kunt mij telefonisch of per e-mail bereiken.

 

Wat is hypnotherapie?

Showhypnose

Door showhypnose hebben veel mensen een verkeerd beeld van hypnotherapie gekregen. In hypnoseshows wordt gesuggereerd dat  mensen niet meer weten wat er gebeurd is als ze onder hypnose zijn gebracht.

Hypnotherapie

In therapie is hypnose alleen een veranderde staat van bewustzijn die ook wel trance wordt genoemd. Je slaapt niet en je weet achteraf nog precies wat er  gebeurd is. In trance ben je in staat om contact te maken met je onderbewustzijn.

Onder deskundige begeleiding (hypnotherapie) wordt het onderbewustzijn beïnvloed. Zo komen we achter de werkelijke oorzaak van ongewenst (eet)gedrag. Daarnaast kunnen we het onderbewustzijn resetten ( herprogrammeren) zodat we het gewenste gedrag en de gewenste doelen behalen.

 

Bij welke situatie kan afvallen met de virtuele maagband uitkomst bieden?

Wanneer je:

 • het moeilijk vindt om je aan beweegschema’s en of diëten te houden;
 • je streefgewicht vaak wel bereikt, maar daarna terugvalt in je oude eetpatroon
 • wel wil afvallen, maar een hekel hebt aan sporten;
 • wel wil afvallen, maar niet gelooft in- of klaar bent met-  diëten;
 • niet kan diëten vanwege een voedsel allergie;
 • niet kan sporten vanwege een blessure;
 • eet als je emotioneel bent en hier vanaf wil;
 • het lastig vindt om regelmaat in je leven in te bouwen

Afvallen met hypnose omgeving Den Haag 

Dare2BYou is gevestigd in Leidschendam en biedt afvallen met hypnotherapie in verschillende vormen aan. Per situatie wordt bekeken welke vorm het beste bij jou past.

Wil je meer informatie over afvallen met hypnose? Of zou je mij graag willen inzetten als coach voor jezelf of bijvoorbeeld voor iemand die je kent? Je kunt mij telefonisch of per e-mail bereiken.

Meer informatie over afvallen met hypnose:

Werkwijze
Tarieven
Virtuele maagband
Vergoedingen
Wie ben ik
Contact