Burn out symptomen

Veel mensen hebben last van burn out symptomen. De laatste jaren krijgen steeds meer mensen last van stress en dus ook van een burn out. We leven in een snelle wereld. Er wordt veel van ons gevraagd en ook van onszelf moeten we een heleboel.

Wat is een burn out?

Een burn out kan daar een gevolg van zijn. Het is een probleem dat lastig te voorkomen is, want je voelt de verschijnselen vaak pas als het te laat is. Van het één op het andere moment voel je, je opgebrand en uitgeblust. Je hebt nergens meer zin in en kan jezelf nauwelijks motiveren om de kleinste en meest simpele dingen uit te voeren. Zelfs het doen van de boodschappen kan tijdens een burn out als een grote opgave ervaren worden.

Wat te doen bij burn out symptomen?

Als je een burn out krijgt is dat niet voor niets. Het kan zijn dat er één of meerdere dingen in je leven teveel aandacht van je vragen, dat je niet genoeg slaapt, dat de werkdruk te hoog is of dat je teveel verantwoordelijkheden draagt in het algemeen. Als je last krijgt van burn out symptomen  is het dan ook belangrijk dat je gas terug neemt en voldoende rust. Daarnaast is het zaak dat je de tijd neemt om je leven en levenshouding eens goed onder de loep te nemen. Ga met jezelf in gesprek en wees eerlijk tegen jezelf. Wat zijn de dingen die jou energie opleveren en welke dingen kosten je alleen maar een hoop energie? Past het werk dat je doet wel echt bij je? En besteed je genoeg tijd aan jezelf of leef je voornamelijk voor anderen?

Hulp bij burn out symptomen                                                                          

Het kan zijn dat je het lastig vindt om jezelf antwoord te geven op dat soort vragen of dat je geen oplossing ziet. In dat geval kan hulp bij burn out symptomen uitkomst bieden.

Burn out hulp symptomen burn out

Burn out symptomen? Doe de burn out test!

Wanneer is het slim om hulp bij burn out symptomen in te schakelen?

  •  Je kan jezelf er niet toe zetten om gas terug te nemen
  • Je zit in een negatieve spiraal en wordt alleen maar depressiever
  • Mensen in je nabije omgeving en/of werkomgeving begrijpen je niet
  • Je weet niet hoe je, je leven zou kunnen herorganiseren
  • Je bent je zelfvertrouwen kwijt
  • Je hebt geen doel meer en je vindt je leven niet meer de moeite waard
  • Je wilt stoppen met je huidige werk, maar je weet niet wat je dan wel wil
  • Je weet niet waardoor je in een burn out terecht bent gekomen
  • De klachten worden erger in plaats van minder

 

Begeleiding burn out symptomen

Dare2Byou biedt verschillende vormen van hulp bij burn out symptomen aan:

Hulp bij burn out symptomen met coaching

Tijdens wekelijkse of twee wekelijkse 1-op-1 gesprekken van een uur gaan we aan het werk met jouw vraagstukken. We onderzoeken wie jij bent en hoe het komt dat je in deze situatie terecht bent gekomen. We brengen je verleden en heden in kaart en gaan aan de slag met je toekomst. Door middel van NLP oefeningen en technieken kom je dichter bij je echte zelf en krijg je antwoord op vragen als wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en waar wil ik over een jaar en bijvoorbeeld over vijf jaar staan. Je komt achter je valkuilen, maar je komt er ook achter wat je echt leuk vindt om te doen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dat ook werkelijk gaat doen. We werken aan je zelfvertrouwen en aan je zelfbeeld en langzaam maar zeker bouwen we steeds meer activiteiten per dag in waardoor je weer in een gewoon  leef ritme terecht komt. Uiteraard met een aantal ingebouwde veranderingen die ervoor zorgen dat je geen terugval krijgt, maar juist energie overhoudt aan het einde van de dag.

Hulp bij burn out symptomen met coaching+

Met de coaching+ methode wordt je naast de losse gesprekken die je voert ook actief op locatie begeleid. Dit gebeurt uiteraard alleen op de momenten dat jij dat nodig hebt.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je er tijdens de coaching gesprekken achter bent gekomen dat je graag zou willen leren schilderen, maar dat je jezelf toch niet genoeg kan motiveren om die eerste stap te zetten om naar een workshop of les te gaan. Misschien wil je een gesprek aangaan met je werkgever over je burn out of de gevolgen daarvan, maar vind je het lastig om daar alleen naar toe te gaan of kijk je heel erg op tegen 2x in de week sporten en kan je jezelf er niet toe zetten.

In dat soort gevallen kan hulp bij burn out symptomen met coaching+ uitkomst bieden. Ik kom dan naar jou toe, motiveer je en zet die eerste stappen samen met jou. Je overwint zo de eerste obstakels. Dit levert je zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen op. Het is veel makkelijker om iets vol te houden als de eerste stappen succesvol zijn gezet. Ik help je hierbij als burn out coach.

Heb je vragen over burn out symptomen? Of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvende en gratis intake? Je kan mij telefonisch of per email bereiken.

 Meer informatie over hulp bij burn out symptomen :

Werkwijze
Tarieven
Vergoedingen
Wie ben ik
Contact