Lifecoach

Niets is zo veranderlijk als het leven. Situaties veranderen, jij verandert, de natuur, de maatschappij en de mensen om je heen veranderen. In veel gevallen passen we ons als van zelf aan en gaan weer verder. Toch maken we allemaal ook veranderingen mee die een stuk lastiger zijn om te accepteren of om te bewerkstelligen.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je helemaal niet blij bent met het leven wat je leeft maar niet precies weet hoe je dit kunt veranderen. Misschien heb je een droom die je concreet wil maken maar weet je niet hoe. Maar het kan ook zo zijn dat je in een veranderingsproces terecht bent gekomen wat je zelf helemaal niet hebt uitgekozen.

Life coaching biedt in beide gevallen uitkomst;

 

2013-04-28 Daniëlle + 085Onverwachte veranderingen

 • echtscheiding
 • ontslag
 • ziekte
 • verhuizing, emigratie
 • gezinsverandering
 • burn out
 • verlies

 

 

Veranderingen die je zelf wil bewerkstelligen

Life coaching

Dare2LiveYourLife!

 • Je wil je levenskoers veranderen
 • Je wil een andere kijk op een situatie of op jezelf
 • Je wil een droom realiseren
 • Je wil een eigen bedrijf beginnen
 • Je wil je streefgewicht bereiken
 • Je wil stoppen met roken
 • Je wil een andere baan
 • Je wil je talenten ontdekken of verdiepen
 • Je wil van iets af (angst, gedrag, fobie, overtuiging, emotie)

 

Life coaching verandertrajecten

Dare2Byou biedt zowel reguliere als intensieve life coaching trajecten aan:

Regulier life coaching verandertraject:

Je voert 1-op-1 gesprekken waarbij je samen met mij als life coach aan het werk gaat met vraagstukken als wie ben ik, waar kom ik vandaan (voor de verandering), waar sta ik nu (midden in de verandering) en waar wil ik heen (gedurende en/of na de verandering). Ook als het gaat om iets wat je zelf zou willen veranderen is het belangrijk om jezelf, je verleden, heden en toekomst eerst duidelijk in kaart te brengen.

Tijdens de gesprekken maak ik gebruik van verschillende technieken en oefeningen. Dit helpt jou dichter bij de kern van je echte zelf te komen en vanuit je eigen kracht anders tegen jezelf, je gedrag en de verandering aan te gaan kijken. Op basis daarvan komen we tot een plan van aanpak. Dit plan is gericht op wat jij wil veranderen of hoe je met de verandering om wil gaan en hoe je dat gaat bereiken.

Tijdens jouw veranderingsproces word je tijdens de gesprekken door mij begeleid en gemotiveerd. We bespreken wekelijks of twee wekelijks eventuele obstakels en evalueren de verdere voortgang. Een regulier life coaching traject behelst normaliter niet meer dan acht gesprekken. Daarna kan je zelf verder.

Intensief life coaching traject (life coaching+)

Met  life coaching+ verlopen de gesprekken op dezelfde manier als bij de reguliere life coaching trajecten. Het verschil is dat je met life coaching+ ook tijdens de uitvoering van je plan op locatie begeleid wordt met mij als jouw life coach. Uiteraard gebeurt dit alleen op de momenten wanneer jij dat nodig hebt.

Zo kan je tijdens de gesprekken bedacht hebben dat het goed voor je is om twee keer per week te gaan sporten, maar kom je erachter dat je ’s ochtends toch niet in staat bent om jezelf te motiveren en ook echt te gaan. Je kunt jezelf voornemen om een sollicitatiebrief te schrijven, maar deze elke keer niet af maken of afgeleid raken. Misschien staat er in je plan dat je vaker onder de mensen wil zijn en dat je twee keer per week iets sociaals wil gaan doen, maar durf je die eerste stap toch niet alleen te zetten.

Met life coaching+ kom ik als jouw life coach naar je toe en zet die eerste stappen samen met jou. Je overwint zo de eerste obstakels. Dit levert je zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen op. Het is veel makkelijker om iets vol te houden als de eerste stappen succesvol zijn gezet.

Ben je geïnteresseerd in een life coaching traject? Wil je mij inzetten als jouw life coach of heb je vragen? Ik ben telefonisch of per e-mail bereikbaar (zie contact).

Meer informatie over life coaching:

Werkwijze
Tarieven
Vergoedingen
Wie ben ik
Contact