Gezinscoach

Thuis hoort een plek te zijn waar je jezelf kunt zijn, waar je uit kunt rusten en waar je, je veilig voelt. Als je problemen thuis hebt, heeft dat invloed op vrijwel alles wat je doet. Je staat er letterlijk mee op en gaat ermee naar bed.

Wat kan je doen als je problemen thuis hebt?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je problemen thuis hebt. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk dat je er samen over praat, naar elkaar luistert en tot een compromis probeert te komen. Als je problemen thuis hebt is het fijn als je er op school, werk of binnen je vriendenkring met iemand over kan praten. Als je hiermee niet het gewenste resultaat bereikt, kan je hulp van buitenaf inschakelen. Dit geldt voor ouders en voor kinderen.

Gezinscoaching Dare2BYou

Gezinscoaching voor jongeren bij problemen thuis

Er zijn verschillende situaties waarbij gezinscoaching aan te raden is. Ik kan bijvoorbeeld als gezinscoach begeleiding bieden, wanneer je:

 • ouders je niet begrijpen, er is vaak ruzie en/of de sfeer is thuis niet oké;
 • niet weet wat het is, maar je zit niet lekker in je vel en kan weinig hebben;
 • vader of moeder vaak (onterecht) boos wordt;
 • bang bent voor (één van) je ouders;
 • gek wordt van je (stief)broer en/of (stief)zus;
 • ouders de hele tijd ruzie maken;
 • geen goede cijfers haalt op school en daar vaak thuis ruzie over hebt;
 • niet meer thuis wilt wonen;
 • ouders te streng zijn en je niks mag;
 • ouders het niet eens zijn met je vriend, vriendin of vrienden;
 • niet overweg kan met de nieuwe partner van je moeder of vader;
 • zelf of iemand anders uit jouw gezin een ingrijpende verandering ondergaat, waar je moeilijk mee om kan gaan (verhuizing, ontslag, echtscheiding, gedragsverandering, ziekte, etc.).

 

Gezinscoaching voor ouders bij problemen thuis

Ook  als ouder kan je, je in een situatie bevinden waarbij het prettig kan zijn om daarover te praten. Zo kan het zijn dat je moeite hebt met consequent zijn in je opvoeding maar er zijn natuurlijk ook andere situaties waardoor je problemen thuis kan ervaren en waarbij je mij als gezinscoach kunt inzetten. Bijvoorbeeld wanneer;

Gezinscoaching Dare2BYou

 • Je zoon of dochter heftig in de puberteit (of in een andere lastige fase) zit en je vindt  het lastig hiermee om te gaan.
 • Je zoon of dochter vaak een grote mond geeft en je gezag ondermijnt.
 • De kinderen steeds onderling steeds ruzie maken.
 • Je partner andere ideeën heeft over de opvoeding dan jij.
 • Jij, je partner of één van de kinderen een ingrijpende verandering ondergaat, waar je moeilijk mee om kan gaan (ontslag, nieuwe baan, echtscheiding, andere school, gedragsverandering, ziekte, verhuizing etc.).
 • De kinderen van je nieuwe partner niet naar jou luisteren.
 • Je staat er opeens alleen voor en weet niet hoe je het allemaal moet gaan doen.
 • Je zoon of dochter weggelopen is, hiermee dreigt of al een paar keer is weggelopen.
 • Je kan je zoon of dochter psychisch niet bereiken (weet niet waar hij of zij mee bezig is, wat er speelt) en je maakt je zorgen.

 

Gezinscoaching voor jongeren bij problemen thuis.

Tijdens wekelijkse of twee wekelijkse 1-op-1 gesprekken van een uur sta jij centraal. We bespreken jouw problemen thuis en als je nog niet weet waardoor je, je vervelend voelt komen we er achter wat het is dat ervoor zorgt dat je, je zo voelt. Als we jou en je situatie in kaart hebben gebracht gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn om je situatie, of je kijk op de situatie, te veranderen. Omdat het om problemen thuis gaat is het het handig is als wij, of ik, ook met je ouders praten maar dat hoeft niet zo te zijn. Bovendien gebeurt er niets wat jij niet wil en je kan er op vertrouwen dat alles wat je tegen mij zegt tussen ons blijft. Als we een manier hebben gevonden waarbij jij je prettig voelt en waardoor jouw problemen thuis opgelost kunnen worden, gaan we daar direct mee aan de slag. Ik ben er voor jou. Ik begeleid je en ondersteun je tot je zelf weer verder kunt.

Gezinscoaching voor ouders bij problemen thuis

Een gezinscoach is er ook voor ouders. Als ouder draag je veel verantwoordelijkheid en het is dan ook niet verwonderlijk dat je in sommige situaties niet weet waar je goed aan doet. Bovendien hebben alle veranderingen in jouw leven, zoals bijvoorbeeld het veranderen van baan, terecht komen in een burn out of iets anders persoonlijks, directe impact op je hele gezin. Ook kan het zo zijn dat je zoon of dochter ineens heel ander gedrag vertoont en dat je behoefte hebt aan advies en wellicht aan een andere structuur.

Tijdens wekelijkse of twee wekelijkse 1-op1 gesprekken ben ik er voor jou. Ik luister naar je, denk met je mee en adviseer je wanneer jij dat nodig hebt. Omdat het om gezinscoaching gaat – problemen thuis – is het handig  dat ik ook met één van je kinderen of wellicht met je partner praat maar dit hoeft niet zo te zijn. Het doel van de coaching gesprekken is dat jij zo snel mogelijk weer lekker in je vel komt te zitten, de situatie weer kan overzien en de problemen thuis weer vanuit je eigen kracht op kunt lossen.

Wil je meer informatie over gezinscoaching bij problemen thuis? Of wil je mij graag inzetten als gezinscoach? Je kunt mij altijd bellen of mailen.

Meer informatie over gezinscoaching of jongerencoaching:

Werkwijze
Jeugdhulpverlening
Puber-coaching
Tarieven
Vergoedingen
Wie ben ik
Contact