Pubercoach

Kindercoach voor pubers                                                    images (1)

Heeft uw zoon of dochter moeite met  lichamelijke en/of mentale veranderingen die zich voordoen vanwege de puberteit? Of heeft u bijvoorbeeld moeite met de gedragsverandering van uw kind? Het kindercoach traject voor pubers biedt dan perspectief. Binnen 12 uur resultaat!

Kinderen komen rond hun twaalfde jaar in de puberteit terecht. Dit is een periode waarin – zowel fysiek als mentaal – veel gebeurt en het is dan ook niet verwonderlijk dat pubers probleemgedrag kunnen vertonen. Dit is niet alleen lastig voor hun omgeving maar vooral ook voor zichzelf. Ondanks dat de puberteit een duidelijke functie heeft zal het bijbehorende gedrag binnen bepaalde grenzen moeten blijven. Dit om te voorkomen dat er schade ontstaat bij de ontwikkeling van het kind (de puber) en het gezin. Als er sprake is van probleemgedrag kan een kindercoach die is gespecialiseerd in pubers uitkomst bieden.

Kindercoach traject voor pubers

Als kindercoach voor pubers bied ik niet alleen begeleiding, coaching en ondersteuning aan de puber zelf  maar ook aan de ouders en de rest van het gezin. Mijn aanpak is praktisch en oplossingsgericht. Vaak is een pubercoach traject van 12 uur al voldoende om het probleemgedrag te beperken en weer een gezellige sfeer in huis te creëren. Tijdens het pubercoach traject werk ik ook  op locatie (pubercoaching +).

Wanneer biedt een kindercoach voor pubers uitkomst ?

Uw zoon of dochter;

 • vindt het moeilijk om met regels om te gaan
 • is nergens in geïnteresseerd
 • draait niet lekker mee in het gezin
 • vindt het moeilijk om zich aan afspraken te houden
 • vindt het moeilijk om verleidingen te weerstaan (blowen, drinken, feestjes, spijbelen)
 • legt moeilijk sociale contacten.
 • haalt lage cijfers op school
 • heeft weinig zelfvertrouwen
 • heeft last van angsten.
 • heeft last van woede aanvallen (agressief gedrag).
 • kan  moeilijk met een verandering of veranderingen in het algemeen omgaan
 • heeft vaak een grote mond
 • dreigt van huis weg te lopen of heeft dit al gedaan

 

Wat kunt u verwachten van een kindercoach traject voor pubers ?

Een kindercoach traject voor pubers behelst gemiddeld 12 uur in totaal. Vaak bestaat het kindercoach traject voor pubers uit een combinatie van losse gesprekken op de praktijk, een aantal gesprekken op locatie en zo nodig actieve begeleiding op locatie (pubercoaching +).

Kindercoach voor pubersPubercoach traject & losse gesprekken

Tijdens de gesprekken op de praktijk komen we er eerst achter wat het is dat ervoor zorgt dat uw zoon of dochter niet lekker in zijn of haar vel zit en “probleemgedrag” vertoont. Daarna bekijken we de mogelijkheden om dit te veranderen.

Veel pubers vertonen extreem probleemgedrag wanneer ze niet goed tot hun recht komen. Zij hebben vaak moeite met structuur (huiswerk, afspraken) en worden daar onzeker van , lijken in weinig dingen geïnteresseerd te zijn ( geen hobby’s) , ervaren weinig positieve aandacht, doen weinig of niet aan sport, vinden het maken en behouden van sociale contacten soms lastig en voelen zich in de regel onbegrepen en ondergewaardeerd.

Pubercoach traject & talentontwikkeling

Eén van de  belangrijke factoren is vaak het integreren van een nieuwe bezigheid (hobby) waar uw kind voldoening uithaalt. Tijdens de gesprekken komen we er achter wat de (verborgen) talenten van uw zoon of dochter zijn waar zij nu al plezier aan zouden kunnen beleven.

Immers, als je regelmatig  iets doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen  ziet je wereld er al heel anders uit.

Pubercoach traject & sporten

Sporten kan daar bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van zijn. Het is dan uiteraard wel van groot belang dat er een sport wordt uitgekozen die bij uw kind past. Dare2BYou werkt samen met verschillende sport- en beweegcentra  die jongeren voor een relatief laag bedrag (15 euro per maand) de kans bieden om achter hun talenten te komen op sportgebied en deze verder te ontwikkelen.

Pubercoach + traject 

Het pubercoach + traject is een combinatie van praten en doen. Nadat we hebben onderzocht wat uw zoon of dochter nodig heeft om een verandering te bewerkstelligen of  een doel te behalen gaan we meteen over tot actie. Ik  doe de dingen waar uw kind erg tegenop ziet  dan met hem of haar samen.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de lage cijfers op school zorgen voor een stressvolle situatie en dat er baat is bij het opzetten van een nieuwe structuur voor het maken van huiswerk.  Misschien volgt uw kind wel helemaal niet de opleiding die hij of zij wil volgen en is het van belang dat er actie ondernomen wordt op dat gebied. Het kan ook zo zijn dat uw zoon of dochter  het lastig vindt om te zeggen wat hij of zij denkt of voelt en dat het moeilijk is om samen tot een goed gesprek te komen.

In al dit soort gevallen biedt pubercoaching + uitkomst. Ik denk mee en ik doe mee. Samen overwinnen we de eerste obstakels. Dit levert uw kind zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen op. Het is veel makkelijker om iets vol te houden als de eerste stappen succesvol zijn gezet.

Wilt u mij inzetten als kindercoach voor pubers ?

Als u benieuwd bent of ik iets voor u en uw gezin zou kunnen betekenen dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Dit gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend en kan telefonisch of bij mij op de praktijk plaats vinden. Als het klikt en ik denk dat ik u en uw kind op basis van mijn expertise kan begeleiden dan maken we een vervolgafspraak met uw zoon of dochter erbij. Ik hanteer aangepaste tarieven voor families met een laag inkomen.