Hulp stoppen met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen erg lastig. Lichamelijk valt het afkicken vaak mee, maar mentaal gezien is dat een ander verhaal. Een sigaret houdt je gezelschap en wordt vaak ervaren als een momentje voor jezelf. Als je stopt met roken houd je een hoop tijd over en daar kan je nerveus van worden. Je hebt het idee dat je iets mist, je raakt snel geïrriteerd en het lijkt lastig om de rookmomenten niet met snoepen of het eten en drinken van andere dingen te compenseren, die niet goed voor je zijn. Hulp stoppen met roken kan in dit soort gevallen uitkomst bieden!

Stoppen met roken coach

Hulp stoppen met roken wordt op verschillende manieren aangeboden. Een stoppen met roken coach behoort tot een effectieve mogelijkheid. Een stoppen met roken coach biedt uitkomst als je het mentaal moeilijk vindt om te stoppen met roken of als je hulp stoppen met roken wilt omdat je bang bent voor gewichtstoename. Een stoppen met roken coach kan ook goed helpen als je het lastig vindt om het stoppen met roken vol te houden.

Bij welke situatie is hulp stoppen met roken door middel van een stoppen met roken coach bijvoorbeeld geschikt? Wanneer je:

  • wel wil stoppen met roken, maar je niet wil aankomen;
  • wel wil stoppen met roken, maar je bang bent dat je niet meer normaal zal functioneren;
  • niet wil stoppen met roken, maar je moet stoppen (medisch, zwanger);
  • partner graag wil dat je stopt met roken, maar je staat er zelf nog niet achter;
  • regelmatig stopt met roken, maar het niet volhoudt;
  • weet dat roken niet goed voor je is, maar je durft de eerste stap om te stoppen nog niet te zetten;
  • bang bent, dat het zonder sigaretten niet meer gezellig is;
  • het stoppen met roken steeds uitstelt.

Hulp stoppen met roken in verschillende vormen

Dare2Byou biedt verschillende vormen hulp stoppen met roken aan. Per situatie wordt bekeken welke vorm het beste bij jou past.

Dare2BYou hulp stoppen met roken

Dare2BYou!

Hulp stoppen met roken coach

Tijdens wekelijkse of twee wekelijkse 1-op-1 gesprekken van een uur sta jij centraal. We brengen jou als persoon en je rookgedrag uit het verleden en heden in kaart. We onderzoeken of er negatieve kernovertuigingen of andere zaken zijn, die ervoor zorgen dat je nog steeds rookt, niet wil stoppen en/of het stoppen niet volhoudt. We doen als het ware eerst een innerlijke schoonmaak, zodat oude gedachten en emoties die je zelfbeeld en zelfvertrouwen wellicht beïnvloed hebben, opgeruimd zijn. Vervolgens maken we een plan voor het stoppen met roken.

Succesformule hulp stoppen met roken

Samen ontwikkelen we een formule op basis van de ingewonnen informatie. Hierbij houden we rekening met jouw valkuilen en je sterke en minder sterke karaktereigenschappen. Tijdens de eerste 3 fasen van de uitvoering van het plan houden we nauw contact en evalueren we een of twee keer per week hoe het gaat. Als er momenten zijn waarop je het stoppen erg moeilijk volhoudt en de drang naar een sigaret te groot is, vinden we daar een oplossing voor en passen we het plan daarop aan. Net zo lang tot we tot de succesformule komen die ervoor gaat zorgen dat je voorgoed van het roken af komt. Op een manier die bij je past en waar jij je goed bij voelt.

Hulp stoppen met roken coach

Coaching+

Met coaching+ word je, naast het voeren van losse gesprekken, ook actief op locatie begeleid door mij als jouw stoppen met roken coach. Dit gebeurt uiteraard op de momenten wanneer jij dat nodig hebt.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je ’s ochtends als je wakker wordt of ’s avonds na het eten de grootste moeite hebt om geen sigaret op te steken en je zelf niet in bedwang kunt houden. Misschien heb je bedacht dat sporten een goede manier van compenseren zou zijn voor dat soort momenten, maar kan je jezelf er niet toe zetten om ook echt die sportschool in te duiken of dat rondje ‘s ochtends en ’s avonds ook echt te rennen. Ik help je hierbij als stoppen met roken coach.

Hulp stoppen met roken op locatie

Met de coaching + methode begeleid ik je op dit soort momenten op locatie. Ik kom naar je toe, motiveer je en zorg ervoor dat je die eerste moeilijke momenten overwint en dat je doorzet. Dit levert je zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen op. Het is veel makkelijker om iets vol te houden als de eerste stappen succesvol zijn gezet. Ik help je hierbij als stoppen met roken coach.

Wil je meer informatie over hulp stoppen met roken of stoppen met roken coach? Of zou je mij graag willen inzetten als stoppen met roken coach voor jezelf of bijvoorbeeld voor iemand die je kent? Je kan me telefonisch of per e-mail bereiken.

Meer informatie over hulp met stoppen met roken en stoppen met roken coach:

Werkwijze
Tarieven
Vergoedingen
Wie ben ik
Contact