Jeugdhulpverlening

Als je jong bent bekijk je de wereld vaak op een andere manier dan volwassenen dat doen. Ook je gedrag is vaak anders. Dat kan soms voor problemen zorgen. Je ouders en docenten, maar ook overige familieleden of andere volwassenen waarmee je te maken hebt kunnen het soms lastig vinden om jou te begrijpen en andersom. Vaak wordt er dan gesproken over gedragsproblemen of probleemgedrag.

Naast deze vorm van problematiek kan je ook persoonlijke problemen hebben. Zo kan je bijvoorbeeld heel onzeker zijn, gepest worden, last van faalangst hebben of een eetstoornis hebben. In al dit soort gevallen kan jeugdhulpverlening uitkomst bieden.

Jeugdhulpverlening

Als jongeren coach ben ik gespecialiseerd in de belevingswereld van jongeren. Ik pas mijn werkwijze daarop aan. Je hoeft dus niet bang te zijn voor psychologische, langdradige gesprekken. Mijn manier van werken als jongeren coach is doelgericht en actief en alles behalve saai of zweverig.

2013-04-28 Daniëlle + 272

Get a coach! Dare2BYou

Voorbeelden waarbij jeugdhulpverlening ingezet kan worden:

 • Je vindt het moeilijk om met regels om te gaan
 • Je bent nergens in geïnteresseerd
 • Het loopt thuis niet lekker
 • Je vindt het moeilijk om je aan afspraken te houden
 • Je vindt het moeilijk om verleidingen te weerstaan (blowen, drinken, feestjes, spijbelen)
 • Je legt moeilijk sociale contacten.
 • Het gaat op school niet goed
 •  Je hebt weinig zelfvertrouwen
 •  Je hebt last van angsten.
 • Je hebt last van woede aanvallen (agressief gedrag).
 •  Er is iemand uit je omgeving ernstig ziek of overleden.

 

Jeugdhulpverlening

Dare2BYou biedt verschillende vormen van jeugdhulpverlening aan:

2013-04-28 Daniëlle + 127 site

Talk about it. Dare2BYou!

Jeugdhulpverlening: losse gesprekken

Tijdens de wekelijkse of twee wekelijkse 1-op-1 gesprekken van een uur sta jij centraal. We gaan actief aan de slag en brengen jou en je situatie in kaart. We komen er achter wat het is dat ervoor zorgt dat jij je zo voelt of gedraagt en bekijken de mogelijkheden om dit te veranderen. Er gebeurt niets wat jij niet wil en je kan erop vertrouwen dat alles wat je tegen mij zegt tussen ons blijft. Als we een manier hebben gevonden waarop jij aanhaakt gaan we daarmee aan de slag. Je staat er niet alleen voor. Ik ben erbij en motiveer en ondersteun je. Vaak kan je al na 12 uur coaching zelf verder.

Jeugdhulpverlening coaching+ trajecten

Met de coaching+ methode word je naast de losse gesprekken die je voert ook actief op locatie begeleid. Dit gebeurt alleen op de momenten dat jij dat nodig hebt.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een confronterend gesprek met (één van) je ouders aan wil gaan, maar de eerste stap niet wilt of durft te zetten. Misschien blijf je het maken van die belangrijke praktische opdracht maar uitstellen of is er iets anders waarbij je een extra duwtje in de rug zou willen.

In dat soort gevallen kan coaching+ uitkomst bieden. Ik kom dan naar jou toe, motiveer je en zet die eerste stappen samen met jou. Je overwint zo de eerste obstakels. Dit levert je zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen op. Het is veel makkelijker om iets vol te houden als de eerste stappen succesvol zijn gezet. Ik help je hierbij als jongeren coach.

Wil je meer informatie over jeugdhulpverlening of zou je mij graag willen inzetten als jongeren coach voor jezelf of voor één van je kinderen? Je kan me telefonisch of per e-mail bereiken (zie ook contact).

TIP: Kijk ook eens bij workshops en trainingen.

Meer informatie over jeugdhulpverlening:

Werkwijze
Tarieven
Vergoedingen
Puber-coaching
Gezinscoaching
Trainingen
Contact